Wie ben ik?

Mijn naam is Barbara Eckstein. Zo lang ik  me kan herinneren wilde ik paardrijden. Ik heb op pony-, paardenkampen en meerdaagse ritten in Duitsland ontdekt, hoe het is om met een paard de wereld om je heen te ontdekken. Het liefst reed ik buitenritten en zonder zadel want dan voelde ik me vrij van alle dwang. Daarbij moest ik ook vaststellen dat een paard niet zomaar doet wat je wilt. En dat je echt moet weten wat je wilt, anders gebeurt het niet. Als je een gemeenschappelijke taal hebt gevonden met een paard, kun je ook echt “vliegen”. Naast alles te willen weten over paarden, hoe ze leven, hoe ze met elkaar omgaan, hun manier van bewegen etc. ben ik oneindig geïnteresseerd in mensen.

Holistische aanpak

Ik was altijd al geboeid door beweging en heb zelf veel gesport. Mijn studie bewegingswetenschappen was voor mij een logische keuze en heeft de basis gelegd voor het lichamelijke aspect van mijn aanpak.

Met het coachen met paarden wil ik de begeleidingsvaardigheden die ik heb verworven als docent aan een hogeschool combineren met het vermogen van de paarden om persoonlijke vraagstukken helder en inzichtelijk te maken. Dit, samen met mijn opleiding als paardencoach, vormt de basis van het mentale aspect van mijn aanpak.

In mijn workshops combineer ik de mentale en lichamelijke aspecten. Ik heb een holistische kijk op de combinatie van ruiter en paard.

Samen vliegen

Elke ruiter weet dat een paard op alles reageert. Als je dus samen wilt “vliegen” begint de reis bij jou en gaat het paard volgen.

Het is fantastisch om te zien wat er gebeurt als mens en paard een eenheid zijn. Dan gaat energie stromen, je bent samen in een “flow”.

CV Paarden (Bedankt iedereen die me op deze reis heeft of nog zal helpen)

2013: Johnny gekocht

2015 nov: clinic Karine Vanderborre, In Connectie met je paard

2016 april – 2017 april: opleiding Coachen met behulp van paarden bij Werken met paarden (Corine Vogelaar & Florentine van Vollenhoven)

2016 sep: Vianne gekocht

2017 mei: clinic Heather Nelson, liberty training

2017 sep: Horse & Rider Retreat met Lucie Klaassen

2018 feb: oprichten “Spelen-met-paarden”

2018 maart: begin opleiding Academische Rijkunst aan de Human & Horse Academie (Greetje Hakvoort)

2018 mei: clinic Noora Ehnqvist, Sensitive Horse

2018 sep – okt: Centered Riding instructor Level 1

2019 jun: 1 week stage bij Pieter Priester in Frankrijk

2019 jul: weekendclinic bij Kenneth Vansweevelt

2019 jul: opleidingsdagen Human & Horse Academie

2019 sep: eigen Workshop – gymnastiserend grondwerk

2019 sep: afsluitende opleidingsdagen Human & Horse Academie

2019 sep: Masterclass Human & Horse Academie

2019 nov: weekendstudent bij Kenneth Vansweevelt

2020 jun: Masterclass Human & Horse Academie

2020 aug: working student bij Kenneth Vansweevelt (4 weken)

2021 mei-juni: working student bij Kenneth Vansweevelt (6 weken)

Interesse? Nieuwsgierig geworden?

Ik hoor graag van je.

M 06 415 111 95

Bel, app of mail . Ik neem altijd binnen 1 dag contact op. Na aanleiding van ons eerste gesprek gaan we kijken naar je wensen of wat nodig is.