Coaching kan je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Paarden geven daarbij heel duidelijk feedback.

Paarden zijn kudde – en prooidieren. Alleen door heel alert te zijn op de omgeving en vooral door het aanvoelen van de reacties van de anderen in de kudde kunnen zij in het wild overleven. Alle leden van een kudde paarden vertrekken vrijwel tegelijkertijd als er gevaar dreigt. Ze reageren op de kleinste signalen van anderen, zowel paarden als mensen.

Van deze eigenschap maak ik gebruik tijdens de coaching. Het paard reageert ook tijdens de coaching op de kleinste signalen van de mens zoals versnelde ademhaling, spierspanning of een hogere hartslag. Dit zijn allemaal signalen die je afgeeft bij stress of in moeilijke situaties. Maar ook bij ontspanning kun je duidelijke reacties van het paard zien. Dit wordt vaak beschreven als het spiegelen van gedrag.

Als je tijdens een sessie je gedrag verandert zal je deze verandering direct terug zien in het paard.

Het gaat om jouw ervaring! En ervaringen zijn altijd gebaseerd op gevoelens die jij op jouw manier interpreteert. Daarom is het belangrijk om te voelen (kijken wat in je opkomt) tijdens een sessie. Openheid en nieuwsgierigheid naar jezelf zijn belangrijke aspecten tijdens een sessie.

Mijn coaching is gericht op het versterken van jouw krachten, kwaliteiten en mogelijkheden in jouw situatie. Ik werk altijd naast het paard en niet erop.

  • Sessie van 1 – 1,5 uur: €75

    (Inbegrepen het “werken” met een paard en de nabespreking / evaluatie). De kennismaking is gratis.

  • Traject van 5 sessies: € 350

Als je voor de eerste keer komt kun je kiezen of je alleen wilt kennismaken en op een later tijdstip de sessie met de paarden wilt plannen of of je de sessie met de paarden wilt laten aansluiten op de kennismaking.

Wat heb je meegenomen uit de sessie?

“Het voelde veilig en creëerde ruimte in mijn hoofd”
“Dat je duidelijk kunt zijn zonder naar een ander te wijzen.”
“Aanboren van samenwerking en speelsheid”
“Vastberadenheid (dat als je iets besluit daar achter moet blijven staan)”
“Het heeft me bewuster gemaakt van mijn non-verbale communicatie”
“Grenzen aangeven”

Waar heb je het meest aan gehad in mijn manier van coachen?

“De rust en iedere keer stapjes maken. En vertellen wat er is gebeurd.”
“Het meedenken en onderzoeken van de onderliggende coaching vraag.”
“Houd je vriendelijke en open houding zoals tijdens de cursus. Vooral fijn voor mensen die het zoals ik spannend vonden.”
“Jouw houding was kalm en rustig.”
“Je bent veilig. Je bent er zonder op de voorgrond te treden.”

Interesse? Nieuwsgierig geworden?

Ik hoor graag van je.

Bel, app of mail . Ik neem altijd binnen 1 dag contact op. Na aanleiding van ons eerste gesprek gaan we kijken naar je wensen of wat nodig is.